Gyakori kérdések

INCONTROL TOUCH MAP UPDATER – Telepítés

Mi az az InControl Touch Map Updater? Mire használható?

Az InControl Touch Map Updater egy ingyenes szoftver, amely lehetővé teszi a térképek letöltését, megvásárlását és a navigációs rendszer SD-kártyájára telepítését. Az InControl Touch Map Updater nélkül nem tudja letölteni a frissítéseket a navigációs rendszer SD-kártyájára. Az InControl Touch Map Updater programot innen töltheti le.

MEGJEGYZÉS: SD-kártya: Az SD-kártya be van építve a gépkocsi navigációs rendszerébe, és a navigációs rendszer licenceit és a gyárilag telepített térképeket tartalmazza. Ha frissíteni szeretné a navigációs rendszer térképét, ki kell vennie az SD-kártyát a kártyanyílásból (lásd a gépkocsi gépkönyvét), és be kell helyeznie a számítógép SD-kártya-olvasójába.

MEGJEGYZÉS: Az SD-kártyának mindig lezáratlan állapotban kell lennie (a kis kapcsoló az SD-kártya oldalán), hogy az InControl Touch Map Updater térképfrissítő rá tudja írni a szükséges adatokat, például képes legyen az új tartalmak letöltésére és telepítésére.

Hogyan tölthető le az InControl Touch Map Updater?

Az InControl Touch Map Updater térképfrissítő a https://landrover.welcome.naviextras.com weblapról tölthető le. Ugorjon egyenesen a Frissítés beszerzése weblapra.

Hogyan tudom beszerezni az InControl Touch Map Updater legújabb verzióját?

Amint megjelenik az InControl Touch Map Updater új verziója, a program automatikusan kérni fogja, hogy frissítse jelenlegi verzióját. Ha Önnek kényelmetlen az automatikus frissítési módszer használata, választhatja az InControl Touch Map Updater legújabb verziójának a https://landrover.welcome.naviextras.com weblapról való telepítését is, és letöltheti az InControl Touch Map Updater legújabb verziójának telepítőprogramját.

Telepíthetem az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt Windows rendszerre?

Igen, az InControl Touch Map Updater a Microsoft Windows 7-es, 8-as és 10-es verziójával használható.

Telepíthetem az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt Mac rendszerre?

Igen, az InControl Touch Map Updater a Mac, OSX 10.10-es és annál újabb verzióival használható.

Amennyiben az OS X Catalina operációs rendszert használja, töltse le és telepítse a(z) InControl Touch Map Updater legújabb verzióját, amely kompatibilis OS X operációs rendszerével. A(z) InControl Touch Map Updater korábbi verziója az OS X Catalina operációs rendszerre frissítés után nem indul el.

Szükség van internetkapcsolatra a legújabb térképek/tartalmak letöltéséhez?

Az InControl Touch Map Updater térképfrissítőnek egyes funkciók végrehajtásához internetes kiszolgálókhoz kell kapcsolódnia. Ilyen például a frissítések keresése és a legújabb térképek letöltése.

Hogyan indítható el az InControl Touch Map Updater?

Az InControl Touch Map Updater letöltése és telepítése után indítsa azt el az asztalon található ikonnal. Vegye ki az SD-kártyát a gépkocsi kártyanyílásából, és helyezze a számítógépbe (PC vagy Mac). Az InControl Touch Map Updater automatikusan olvassa és felismeri az SD-kártyán lévő navigációs adatokat.

MEGJEGYZÉS: Ügyeljen arra, hogy az SD-kártya kivétele és a számítógépbe helyezése előtt legalább egyszer elindítsa a gépkocsi navigációs rendszerét.

Milyen nyelveket támogat az InControl Touch Map Updater?

Az InControl Touch Map Updater több nyelven is elérhető. A választható nyelvek megjelenítéséhez használja a NYELV kiválasztóelemet.

INCONTROL TOUCH MAP UPDATER – Használat és kezelés

Hogyan hozhatok létre InControl Touch Map Updater-fiókot?

A térképfrissítések letöltéséhez létre kell hoznia egy fiókot az InControl Touch Map Updater alkalmazásban. Indítsa el az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt, kattintson az Regisztráció lehetőségre, majd adja meg a nevét, e-mail-címét és jelszavát.

Elfelejtettem a bejelentkezési e-mail címemet. Mit tudok tenni?

Ha elfelejtette az InControl Touch Map Updater fiók létrehozásához használt e-mail-címet, újra kell regisztrálnia. A korábban Ön által beszerzett összes tartalmat továbbra is elérheti, mert a tartalom az SD-kártyához és nem az InControl Touch Map Updater fiókhoz van kapcsolva.

Elfelejtettem a jelszavamat. Mit tudok tenni?

Ha elfelejtette a jelszavát, az Elfelejtett jelszó hivatkozásra kattintva állíthatja helyre.

TÉRKÉPFRISSÍTÉSEK

Hogyan tudom frissíteni a meglévő térképeimet, illetve hogyan vásárolhatok kiegészítőket?

A térképeket az InControl Touch Map Updater alkalmazással/szoftverrel frissítheti. Gyors útmutatóként kövesse az alábbi 4 lépést:

  1. Vegye ki az SD-kártyát a gépkocsi kártyanyílásából, és helyezze a számítógépbe.
  2. Töltse le az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt a számítógépére, és indítsa el.
  3. A térkép frissítéséhez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  4. Tegye vissza az SD-kártyát a járműbe.

Részletes tudnivalókért ellenőrizze az Útmutatót.

MEGJEGYZÉS: Ügyeljen arra, hogy az SD-kártya kivétele és a számítógépbe helyezése előtt legalább egyszer elindítsa a gépkocsi navigációs rendszerét.

Hogyan kereshetek elérhető térképfrissítéseket?

Indítsa el az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt, helyezze be a gépkocsi SD-kártyáját, és az alkalmazás automatikusan felismeri az észlelt SD-kártyához elérhető frissítéseket, és felkínálja azok letöltését és telepítését. Ha még az InControl Touch Map Updater elindítása előtt tudni szeretné, vannak-e új térképverziók, iratkozzon fel a hírlevelünkre itt, és akkor e-mailben kap értesítést.

Telepíthetem később is az elérhető frissítéseket?

Igen, minden elérhető frissítés telepíthető bármikor.

Megszakíthatom a letöltési és telepítési folyamatot?

Nem, az SD-kártyán lévő térképtartalmak állapotának és érvényességének fenntartása érdekében hagyni kell, hogy a letöltési és telepítési folyamat végig lefusson. Amíg a letöltési és telepítési folyamat fut, ne zárja be az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt, és ne távolítsa el az SD-kártyát.

Mennyi ideig tart a térképadatok letöltése?

A letöltési idő a letöltött tartalom méretétől és az internetkapcsolat sebességétől függ. A frissítések és új tartalmak letöltésére ajánlott szélessávú internetkapcsolatot használni.

Törlődnek a régi térképek az új térképfrissítések telepítésekor?

Igen, az újabb térképek törlik a régebbi térképváltozatokat, és azok helyébe lépnek.

INCONTROL TOUCH MAP UPDATER – Gyakori problémák és megoldásuk

Hogyan háríthatom el a kapcsolathibát?

A kapcsolathiba azt jelzi, hogy az InControl Touch Map Updater térképfrissítő nem tudja elérni az internetes frissítőkiszolgálókat. Ellenőrizze, hogy van-e élő internetkapcsolata, majd próbálja meg újra betölteni az InControl Touch Map Updater térképfrissítőt.

Miért nem érzékeli az InControl Touch Map Updater az SD-kártyát?

Az InControl Touch Map Updater térképfrissítő csak az InControl Touch navigációs rendszerhez tervezett, érvényes SD-kártyákat ismeri fel. A többi SD-kártyát nem észleli. Ha az SD-kártya megsérül, vagy az adatok az InControl Touch Map Updater használata nélkül változnak meg bármi módon, az azt eredményezheti, hogy a készülék nem ismeri fel az SD-kártyát. Érdemes ellenőrizni azt is, hogy a PC vagy Mac típusú számítógép SD-kártyanyílása megfelelően működik-e.

Miért van kiszürkítve néhány lehetőség?

Az InControl Touch Map Updater automatikusan felismeri a csatlakoztatott SD-kártyán lévő tartalmakat. Egyes gombok vagy funkciók az SD-kártyán lévő tartalomhoz kapcsolódhatnak.

Mit tegyek, ha elveszik, eltörik vagy megrongálódik az SD-kártya?

Új SD-kártyát kell rendelnie. További segítséget a Jaguar-kiskereskedőtől kérhet.

Miért látható a gépkocsim alvázszáma az InControl Touch Map Updater térképfrissítőben?

Az InControl Touch Map Updater az aktiválás során az alvázszám alapján azonosítja a térkép át nem ruházható engedélyét a gépkocsiban való használathoz.

Miért jelzi azt a gépkocsi, hogy érvénytelen alvázszám van az SD-kártyán?

Ha az SD-kártyán található licencfájlt egy másik jármű alvázszámával aktiválták, a jármű azt jelzi, hogy érvénytelen alvázszám (VIN) található az SD-kártyán. Ellenőrizze, hogy az adott járműhöz aktivált SD-kártyát használja-e.

Miért nem ismeri fel a gépkocsi az SD-kártyát?

Ha a készülék nem ismeri fel az InControl Touch Map SD-kártyát, ellenőrizze, hogy nincs-e lezárva az SD-kártya (a kis kapcsoló az SD-kártya oldalán), és hogy megfelelően van-e behelyezve a jármű SD-kártyanyílásába. Ha igen, akkor vegye le a gyújtást, csukja be a jármű minden ajtaját, majd zárja be a jármű ajtajait 2 percre, és azt követően indítsa újra a járművet. Ha még ekkor sem ismeri fel a navigációs rendszer az SD-kártyát, jegyezzen fel a jármű által megjelenített minden hibaüzenetet, majd kérje a Jaguar-kiskereskedő segítségét.

Egy alvázszám sem kapcsolódik az SD-kártyához. Miért?

Ez az üzenet azt jelzi, hogy az InControl Touch Map Updater térképfrissítő nem találja a jármű alvázszámát (Vehicle Identification Number, VIN) a kártyán. Kérje a Jaguar-kiskereskedő segítségét.

Miért látom azt az üzenetet, hogy kevés a szabad terület a számítógépen?

Az InControl Touch Map Updater használatához előbb le kell tölteni a kijelölt termékeket egy internetes kiszolgálóról, csak utána lehet az adatokat átmásolni az SD-kártyára. Ha ezt a hibaüzenetet látja, szabadítson fel elég helyet a számítógépen, majd indítsa újra a letöltési és telepítési folyamatot. A szükséges szabad terület mérete a térképrégiótól függően változik. Durva közelítéssel elmondható, hogy akár 10 GB szabad területre is szükség lehet.

Miért hiúsul meg a letöltés és a telepítés?

Ennek lehetséges okai: az InControl Touch Map Updater hálózati hiba miatt nem tudja elérni a frissítő kiszolgálókat, szakadozik a hálózati kapcsolat, illetve az SD-kártya írási vagy olvasási hibája. A legtöbb esetben az InControl Touch Map Updater megjelenít valamilyen hibaüzenetet, hogy segítse a hibakeresést. Ha valami folyamatosan fennálló hiba van a letöltéssel és telepítéssel, kérje a Jaguar-kiskereskedő segítségét.

Miért kell az SD-kártyának lezáratlan állapotban lennie?

Az SD-kártyának mindig lezáratlan állapotban kell lennie (a kis kapcsoló az SD-kártya oldalán), hogy az InControl Touch Map Updater térképfrissítő rá tudja írni a szükséges adatokat, például képes legyen az új tartalmak letöltésére és telepítésére.

Használhatok külső SD-kártya-olvasót?

Igen, használhat a PC vagy Mac típusú számítógéphez csatlakoztatott külső SD-kártya-olvasót.

Tárolhatok személyes adatokat az SD-kártyán?

A kapott InControl Touch Map SD-kártya csak az InControl Touch navigációs rendszerrel használható. A kártyán más adatok nem tárolhatók. Az SD-kártyán lévő tartalom bárminemű módosítását kizárólag az InControl Touch Map Updater térképfrissítővel szabad végrehajtani. Ha más adatokat tárol az SD-kártyán, vagy jogosulatlanul módosítja az SD-kártyán lévő adatokat, az az InControl Touch navigációs rendszer működési hibáját okozhatja, és érvénytelenítheti a járműre vonatkozó jótállást.

Átmásolhatom az SD-kártya tartalmát egy másik SD-kártyára?

Nem, az SD-kártya tartalmának lemásolása, illetve sokszorosítása a használati feltételek alapján tilos. Az SD-kártyák tartalmának jogosulatlan lemásolása, illetve sokszorosítása szintén tilos.

Mac számítógépet használok, és a(z) InControl Touch Map Updater nem indul el. Mit tehetek?

Ha az OS X Catalina operációs rendszerre frissített, a(z) InControl Touch Map Updater csak akkor fog működni, ha törli annak korábbi verzióját, és letölti a legújabbat.

Mire kell odafigyelni az első használat során?

Amikor a(z) InControl Touch Map Updater alkalmazást először használja a Catalina macOS operációs rendszeren, engedélyeznie kell, hogy az alkalmazás hozzáférhessen az adathordozón/készüléken lévő fájlokhoz. Ha ezt nem engedélyezi, a(z) InControl Touch Map Updater nem indul el többé.

Megváltoztathatom később is az alkalmazás engedélyeit?

Az alkalmazás engedélyeit a System Preferences (Rendszerbeállítások) lapon bármikor megváltoztathatja. Lépjen a Security & Privacy > Files and Folders (Biztonság és adatvédelem > Fájlok és mappák) elemre, és a(z) InControl Touch Map Updater alkalmazás elemcsoportjában jelölje be a Removable volumes (Cserélhető kötetek) jelölőnégyzetet.

Van ügyfélszolgálatuk, ahol segítséget kérhetek?

További segítséget a Jaguar-kiskereskedőtől kérhet.